PORTADA-14v2

Salut Comunitària - 23ed

Inici del curs

A partir del 17 de gener de 2022 el curs estarà vigent, fins al 25 de febrer de 2022

Accés

Sense cost per al participant. Aquesta és una formació finançada per l’Agencia de Salut Pública de Catalunya*

Duració

20 hores

*Aquest curs, sense cost per a l'alumne, comporta una despesa de diners públics que subvenciona l'ASPCAT. Apel·lem doncs a la vostra responsabilitat en mantenir la inscripció només si preveieu que us podeu comprometre a realitzar-lo.

Presentació

Aquest curs ofereix un pla de formació per a professionals de salut, amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva de salut comunitària en les seves competències.

Pretén generar un espai de reflexió crític, positiu i interactiu sobre què és la salut comunitària, ajudant a ampliar la mirada d’un enfocament individual i sobre la malaltia, cap a un enfocament de la persona que pertany a una xarxa social i una comunitat afectades per uns determinants socials i on es donen desigualtats socials. En el curs es parla també de com treballar en xarxa, de forma participativa i amb mirada salutogènica. I de com incorporar tots aquests elements en la tasca quotidiana en el sí dels equips de salut.

Amb les 20 hores de curs, voldríem transmetre les sinergies i la complementació entre els professionals de l’àmbit de l’Atenció Primària de Salut, amb actuacions més individuals i locals, i també de l’àmbit de la Salut Pública on les actuacions tenen un caràcter més poblacional.

La metodologia emprada és mitjançant un cas pràctic amb el suport de fotografies, vídeos, taules, documents i enllaços a recursos online, fent esment teòric dels aspectes més rellevants i punts clau a recordar al final de cada unitat.

Així, l’estructura del curs està basada en 3 sessions teòriques amb activitats interactives al llarg de cadascuna, i activitats en fòrums, amb un treball final d’aplicabilitat dels coneixements de les sessions treballades i un test final.

Programa

 1. Treballar des de la consulta però mirant al carrer
 2. L’entorn i la comunitat on vivim determinen la nostra salut
 3. Marc institucional per al desenvolupament de la salut comunitària. Intersectorialitat i participació ciutadana

Objectius

Objectiu general

 • Capacitar els participants per realitzar un enfoc de Salut Comunitària.

Dirigit a: Metge/essa, Infermer/a, Llevador/a, Farmacèutic/a, Odontòleg/a, Psicòleg/a clínics en ciències de la salut, Veterinari/a i  Dietista-Nutricionista.

Comitè Pedagògic

Gemma Amorós
 • Diplomada Universitària en Infermeria i Pedagoga
 • COORDINACIÓ DEL CURS

Tutorització

Angelina Gonzalez
 • Diplomada Universitària en infermeria i Màster en Salut Pública i Comunitària
 
Berta Rodoreda
 • Diplomatura Universitària d’infermeria i Màster Oficial Universitari en Ciències de la Infermeria

Gemma Amorós
 • Diplomada Universitària en Infermeria i Pedagoga
 
Gemma Mota
 • Diplomada Universitària en infermeria i Màster en Salut Pública i Comunitària
 
Victòria Feijóo
 • Especialista en Medicina Familiar i Comunitària
 
Anna Fité
 • Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública

Inscripció

Has d'identificar-te amb el teu usuari per tal de fer la inscripció. Si no disposes d'usuari pots enregistrar-te en el següent enllaç o si ja disposes de compte d'usuari, identificar-te aquí